Hoe is het gesteld met uw huidspanning?

On mars 24, 2015 by akmens

Een strakke huid

Niets is zo wonderbaarlijk als de elasticiteit van de huwhuiduid. Ze groeit een leven lang met ons mee. Zo teer, strak, stevig en toch soepel en rekbaar. Een levende jonge huid tart elke verbeelding op gebied van omhullend materiaal. De slagen die in de bokssport geïncasseerd worden zouden nooit mogelijk geweest zijn zonder deze stevigheid en elasticiteit. Het is niet alleen de mate waarbij de huid kan rekken dat telt, maar ook de snelheid waarmee ze terug in de oorspronkelijke staat veert. Een eenvoudige test is het samenknijpen van de huidplooi op de handrug. De grootte van de plooi toont hoe ver de huid rekbaar is. Hoe snel de plooi weer verdwijnt wanneer u het loslaat wordt bepaald door de veerkracht van de huid. Meteen kunnen we ook de correlatie zien met de dikte van de dermis. Daar zit immers het materiaal dat dit alles mogelijk maakt. Het hyaluronzuur zorgt voor de dikte van de dermis en de soepelheid. Het collageen zorgt voor de stevigheid. De elastine zorgt voor extra rekbaarheid. Al deze elementen worden door de fibroblasten geproduceerd. Goed functionerende actieve fibroblasten zijn dan ook essentieel voor de vernieuwing van de dermis.
In de loop der jaren verliest de dermis haar volume door afbraak van hyaluronzuur. De collageenvezels ontaarden en krijgen grillige vormen. De huid begint te verslappen. De eerste tekenen uiten zich rond de ogen, vooral het bovenste ooglid.
Bij verdere verslapping wordt de huid van de wangen rimpelig en uiteindelijk verslapt de hals, de rek is eruit. De huid is dun en heeft aan stevigheid en elasticiteit verloren.
In een vroeg stadium zijn massages en crèmes die de huiddikte stimuleren (vaak op basis van isoflavonen) voldoende. Maar na een tijdje moeten we naar de grotere middelen grijpen. We schetsen een overzicht van demeest gebruikte technieken die voor herstel en stimulatie van de dermis zorgen:
 • Thread Lift en Silhouette Soft Lift
 • Hyaluronzuur inspuitingen
 • Needling
 • Radiofrequentie en IR-lasers
 • PRP of Platelet Rich Plasma
 • De chirurgische lift
 • Volume


Lees hier het volledige hoofdstuk uit ‘UW huid’

2 Reacties op “Hoe is het gesteld met uw huidspanning?”

 • Beste,
  Ben vandaag in de carpe clinic geweest en daar werd me verteld bij mijn huidanalize dat mijn neusplooi niet verholpen kan worden met fillers,botox…Dat een hydrofacial beter zou zijn.was best wat teleurgesteld want een facial daar kwam ik niet voor maar voor mijn neusrimpel!Ik denk denk dat ik aan de verkeerde kant van het verdiep zat…🙄het verbaast me enorm dat er voor alles wel een filler is behalve voor mijn neusplooi.Wat denkt U daarvan?
  Mvg
  Dounia

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *