Dr Ilan Karavani

 

Dr. Ilan Karavani is geboren op 22 mei 1961.

Hij studeert aan de Universiteit Antwerpen, en wordt dermatoloog met als specialisatie Dermato-Chirurgie. In 1989 studeert hij Cosmetische wetenschappen aan de V.U.Brussel en wordt na zijn promotie ook stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences. In 1991 sticht hij zijn privépraktijk die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch georiÎnteerd is. In 1992 wordt hij verkozen tot Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie, in 1997 werkt hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam.

Dr. Karavani is co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie (juni 2000). Hij maakt deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologisch wetenschappelijke tijdschriften. In 2007 schrijft hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in ‘Het wonder van energie, een spiritueel verhaal’.

Zijn liefde voor onderzoek begon al vroeg. In 1985 werkte hij mee aan het project ‘Kentanserine’ in opdracht van Dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson) en vervolgens in 1987 met het onderzoek naar ‘buflomedil’ voor de firma Abbott.

In 2000, vlak na het millennium congres van IMCAS Paris, startte hij met zijn team een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat zijn anti-ageing kliniek in hetzelfde gebouw gevestigd was al een kinderdagverblijf. Jaren lang werden huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden tot het team uiteindelijk de algorithmen van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de geheime taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes was geboren.

In 2006 werden deze bevindingen innoverend bevonden en als patent erkend. In 2007 verschijnt het YourSkinType meetsysteem voor huidanalyse in een software versie.

Sinds 2008 past Dr. Karavani deze technologie en kennis toe voor het adviseren van esthetische behandelingen volgens huidtype.

Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van nieuwe technieken in de huidverzorging, dit zowel op het vlak van actieve cosmetica op maat als op het vlak van high-tech behandelingen uitgevoerd in zijn privé kliniek te Antwerpen.

Zijn onderricht en advies in de kliniek staan garant voor de hoogstaande kwaliteit van de zorgen.

Dr. Ilan Karavani website

UwHuid_banner_v1-01

36 Reacties op “Dr Ilan Karavani”

 • Please can u send my the adres

 • ik wil graag mijn huid laten zien ik ben 58 en heb behoorlijk wat rimpeltjes .
  Ik zou er graag advies over hebben ,en indien nodig iets aan willen doen .
  Met dank martha

  • Beste Martha,

   Rimpels worden ingedeeld in 4 categorieën, afhankelijk van de oorzaak van de rimpel.
   Voor elke categorie bestaan er verschillende behandelingen afhankelijk van de ernst van de rimpel.
   Een huidanalyse kan meteen uitmaken welke behandeling voor u past. De resultaten zijn meestal al snel merkbaar.

   Met vriendelijke groeten,
   Dr. I. Karavani

 • Ik heb nu al ongeveer 6 maanden last van acne, ik heb van die onderhuidse bobbeltjes en puistjes. Sinds 2 maanden gebruik ik een aangeraden nachtcreme die mijn huid uitdroogd en slik pillen. De puisten zijn veel minder maar als ik mijn gezicht was of een creme aanbreng brand mijn gezicht soms is het normaal ?

  • Geachte Latifa,

   Vermoedelijk heeft u te kampen met acné op een gevoelige huid. Uitdrogende producten en anti-acné behandelingen in het algemeen verbeteren de acné, maar irriteren deze gevoelige huid.
   Er bestaan ook speciale hydraterende en kalmerende producten voor een acné huid die tegelijk gevoelig is. Ook laserbehandelingen kunnen deze acné verbeteren zonder irritaties op te wekken.
   Cosmetica op maat kunnen deze complexe huidtype doeltreffend kalmeren, zie ook http://www.ikari.ch.

   Spoedig herstel,

   Dr. Karavani

 • Beste,

  Ik ben astma patient en men heeft me gezegd dat mijn enorme donkere kringen hierdoor ontstaan.

  Nu dit vind ik vreemd want ik ken zoveel astma patienten die deze aandoening niet hebben.

  Alle dokters waar ik ben bij geweest vertellen me hetzelfde.
  Nu het punt is niemand vind er een oplossing voor.
  Ik ben het echt kots beu om telkens op de fotos een donkere plek te moeten zien. Want wat ik ook doe al is het concealer of wat dan ook het blijft zichtbaar.
  Ik heb al zoveeeeeeel verschillende cremes, middelen geprobeerd maar het gaat niet weg.

  Heeft u iets wat echt wonderen kan doen onstaan en deze irritante donkere kringen doen weg toveren ??

  Ben bereid om er alles voor te doen als ik maar terug mijn oude ik kan worden.

  • Beste Mevrouw Van Helin,

   Donkere kringen rond de ogen kunnen vele oorzaken hebben. De basis is steeds een slechte circulatie van het bloed rond de ogen.
   Pigment, ijzerafzetting afkomstig van de rode bloedcellen en uitgezette venen met verlies van vet zijn de voornaamste redenen.
   Alleen tijdens een grondig consult kan men de juiste oorzaak bepalen en dus ook de gepaste oplossing vinden.
   Allergie en/of irritatie van de huid rond de ogen, zoals vaak bij astmapatiënten, kan een verkleuring geven maar is niet altijd de oorzak ervan.

   Ik wens u een spoedig herstel,

   Dr. karavani

 • Geachte Dr.Karavani,
  Ik was vandaag op de Carpe Professional Care nadat ik een afspraak maakte ivm met acne. Ik verwachtte dan ook een geneesheer te zien.In plaats daarvan ontvingen mij uw medewerksters en diende ik een blad in te vullen met allerlei medische gegevens!
  Na enige tijd zei uw medewerkster dat ze geen geneesheer was en mij niet kon helpen. Ze heeft mij wel de kleur van mijn ogen genoteerd! Geen enkele
  geneesheer was aanwezig. Onverrichter zake weg gegaan.
  Kan U mij alsnog ontvangen en mij een geneeskundig advies geven?
  Met de meeste hoogachting,

  C.Zymler

  • Geachte Heer Zymler,

   Onze gratis consulten dienen om u wegwijs te maken in de huidverbetering. Indien er een medisch probleem is wordt u naar een arts verwezen.
   De dienstdoende arts aanwezig op het moment van uw bezoek, is gespecialiseerd in esthetische handelingen van een heel andere aard.
   Al de andere waren aanwezig op het wereldcongres dit op dat moment in Parijs plaatsvond.

   De receptie zal met u contact opnemen en een alternatief aanbieden.

   Met vriendelijke groeten,

   Dr Karavani

 • Beste dr Karavani,

  Toen ik klein was had ik een accident op mijn lip. mijn rechter bovenlip is voller dan de linkerbovenlip. Is het mogelijk voor een filler om dat gelijk te maken Voor een natuurlijke look aub?
  Kunt u mij adviseren of is er een ingreep nodig voor plastische chirurgie?
  Alvast bedankt
  Mvg

  • Beste,

   Het is mogelijk dat de volledige linker bovenlip alleen maar dunner is. In dat geval volstaat eenvoudigweg een lipfiller.
   Maar het is ook mogelijk dat de lip een knik heeft. Dan is een ingreep nuttig. Deze kan klein zijn en met de laser uitgevoerd worden. Of groter met hechting.

   Een consult bij een arts is hiervoor aangewezen.

   Met vriendelijke groeten,

   Dr Karavani

 • Beste heer Karavani

  Ik heb wat vlekjes op mijn gezicht en dit in combinatie met sproeten. Ik overweeg al enkele jaren om een peeling te doen met fruitzuren. maar ben bang dat ik hier littekens aan over hou? Is er een alternatief. Mijn zus die reeds klant is adviseerde mij om dit zeker niet in de zomer te doen vanwege de zon die dan nog meer vlekken gaat veroorzaken. Zei stelde voor om bij u advies in te winnen en de gepaste behandeling toe te passen.

  Alvast bedankt

  Vriendelijke groeten

  Malika Zerkouni

  • Beste Malika,

   Vlekjes kunnen zeker verminderd worden, zonder risico’s op littekens. Uiteraard moet de behandeling aan uw huidtype aangepast worden. In de zomer mogen geen agressieve behandelingen doorgevoerd worden. Maar er bestaan voldoende zachte middelen die doeltreffend zijn.
   Zelfs fruitzuurpeelings mogen in de zomer. Ze worden veel gebruikt in landen waar het ALTIJD zomer is.

   Een doorgedreven huidanalyse zal het antwoord geven over de juiste behandeling.
   Elke behandeling voor pigmentvlekken vraagt wat geduld.

   Vriendelijke groeten,

   dr Karavani

 • Beste meneer Karavani,

  Ik heb een vraag over een behandeling die mijn moeder ooit bij u gedaan heeft waar ze nu last van heeft. Is er misschien een manier waarop ik prive contact met u kan hebben?

  Met vriendelijke groet,

  Yasmine Engels

 • Dear Dr Karavani,

  I am interested to know if you work with LED TRIWINGS for rosacea and with which clinic do you work and perform such treatment?

  Thank you.

  Anna

 • Is het mogelijk om extreem rood worden bij warmte enz teverminderen met laser?mvg ignacia

  • Beste Ignacia,

   De laser kan bloedvaten sluiten die zichtbaar verbreed zijn. Heel fijne bloedvaten die uitzetten bij warmte zijn moeilijk of bijna onmogelijk.

   Er bestaan wel goed oplossingen met speciale cosmetica. Hiervoor moet u even terecht voor een huidanalyse.

   Me vriendelijke groeten,

   dr Karavani
   http://www.drkaravani.com

 • Beste Dokter,

  Behandelt u nog Alopecia?

  Dank u

 • Dear doctor karavani
  Well i have dark circle i mean very dark, i use camouflage but i just wanted to know is there any option to treat it as i have dark skin
  Thank you

 • Beste
  Kan u iets doen aan keloide? Is niet meer rood en jeukt niet. Ik wil gwn een huidverbetering.
  Wat raad u aan?

  • Beste Laura,

   Een keloide kan behandeld worden, al is het niet zo eenvoudig als men denkt.
   Afhankelijk van de vorm en leeftijd van de keloid zal de behandeling aangepast worden.
   Op een consult kan dit geëvalueerd worden.

   Met vriendelijke groeten,

   dr Karavani
   http://www.drkaravani.com

 • Beste

  Ik heb namelijk last van een verticale frons (tussen mijn wenkbrauwen). Daardoor wordt ik heel onzeker en kijk ik altijd persies boos, terwijl het niet de bedoeling is. Ik gebruik nu een dermaroller, Maar het helpt niet echt. Bestaat er een andere manier dat het kan verminderd worden?

  Het zou fijn zijn als u me een antwoord gaat geven.

  Vriendelijke groeten

 • Beste Dokter,
  Ik heb dagelijks last van acne met achteraf littekens. Ik heb alles geprobeerd maar niets helpt. Kan ik bij u een behandeling ondergaan..?

  Mvg Zakia

 • Beste dokter

  Ik ben ten einde raad sinds een jaar nu heb ik super veel last van acne en littekens grove porieen ik heb van alles geprobeerd niets helpt ook jeukt het ook kan u hierbij bij helpen met een behandeling aub ?

  Alvast bedankt
  Mvg
  Anigri Ilhame

 • Beste Dr. Karavani,
  Ik ben 28 jaar en heb sinds enkele jaren last van (seborrhoïsch) eczeem (puistjes en rode vlekjes op de wangen, huidschilfering van de wenkbrauwen en hoofdhuid). Ik ben reeds naar verschillende dermatologen en artsen gegaan en krijg steeds een soort cortisone zalf voorgeschreven (of een shampoo voor S.E.). Telkens zonder resultaat (het wordt zelfs erger). Denkt u dat er nog andere behandelingen mogelijk zijn (lichttherapie, ontharing van haartjes op de wangen, andere zalven, …)?
  Alvast bedankt voor uw advies,
  mvg, Boris.

  • Beste Boris,

   Seborrhoïsche dermatiis is helaas een chronische aandoening gerelateerd aan uw huidtype.
   Alle behandeling die op inflammatie of op de talgklieren werken, hebben slechts een tijdelijk effect.

   Een goede huidverzorging op maat is het meest duurzame.
   Op http://www.ikari.ch vindt u 2 producten die u kunnen helpen: Cure 1 serum en Probiotica spray.
   De scrub (Pure 3) is eveneens nuttig.

   Met vriendelijk groeten,

   Dr Karavani

 • Geachte Dokter Karavani,

  Ik ben 69 jaar en heb al enkele jaren last van ostéomen nin het aangezicht, dus onderhuidse bolletjes,al vele bezoeken naar een dermatoloog, die zeggen mij dat er niets aan te doen is en een laserbehandeling niet zal helpen, wegens littekens, ook een chemische peeling wordt mij afgeraden ..Ik voel mij er niet goed bij, en dit stoortij gestoort mij geweldig, wat denkt u hierover ?Met ddanknk!dank da

  Al vele a

  • Beste Mia,

   Vermoedelijk is er geen bioptie gebeurd. Dat zou de eerste stap zijn. Nadien is het mogelijk een test met de nieuwste CO2 laser uit te voeren.

   Veel succes en een spoedig herstel,

   Dr Karavani

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *